Ben je geïnteresseerd om in jouw gemeenschap zelf actie te ondernemen voor het klimaat? Maar weet je niet
waar te beginnen? Dan is dit boek iets voor jou. Het bevat informatie van 29 projecten van over heel Europa, waaronder verhalen van de 'beacon ecco's' van het ecco project. Het is een verzameling van praktische tips, instructies, inspirerende succesverhalen en onschatbare bronnen om vanuit je gemeenschap een lokale energierevolutie tot stand te brengen. Burgerenergie is essentieel om de klimaatcrisis het hoofd te bieden. Tegelijk geeft ze de lokale economie een boost, blaast ze gemeenschappen nieuw leven in, en helpt ze lokale overheden degelijke toekomstplannen te maken. Het is dus een handboek voor iedereen.

Deze gids van Friends of the Earth, Rescoop.eu en Energy Cities, is vertaald in het Nederlands dankzij de steun van de INTERREG ECCO project partners. Het behandelt alle thema’s en vragen waarop jij antwoorden wilt, wanneer je een project van burgerenergie wilt beginnen. Je vindt er handige tips over groepsdynamiek, advies over technologische keuzes, raadgevingen om hindernissen te overwinnen enzovoort. Als je deel wilt uitmaken van de energierevolutie, dan legt dit boek je uit hoe dat lukt.Ontdek het hier!

This publication has been made possible thanks to financial support from the European Regional Development Fund provided by the Interreg North-West Europe programme.

ISCXXQ Cw