Comunitățile de energie reprezintă un aspect cheie împotriva crizei climatice, stimulând economia locală și revigorând comunitatea.

Ghidul “Comunitățile de energie” creat de Friends of the Earth, Rescoop.eu și Energy Cities, tradus în limba română cu sprijinul Greenpeace România, vă ghidează spre diferiții pași spre construirea unei comunități de energie.

Adunând expertiza a 27 de proiecte din întreaga Europă, acest ghid cuprinde instrucțiuni, sfaturi practice, povești de succes puternice și resurse prețioase pentru a clădi tranziția spre energia regenerabilă la nivel local, condusă de comunități.

Fie că sunteți o persoană curioasă, faceți parte dintr-un grup ce adoptă energia regenerabilă pentru prima dată sau sunteți parte din autoritatea locală – acest ghid este pentru tine. Acoperind toate informațiile necesare pentru a crea propria comunitate de energie, de la sfaturi pentru a forma o echipă și recomandări de instrumente, până la îndrumare spre combaterea oricărei posibile bariere. Tu poți fi parte din această revoluție tăcută, iar acest ghid îți spune cum.

Descoperă aici!

Community Energy Guide RO